BROUWERS

YES! we zijn begonnen met het bekendmaken van de brouwers!

Er waren eens drie dorstige jongens.. LOrenzo en STan waren de eerste van deze twee en dat verklaart tevens de naam van de brouwerij. Niet veel later maakt een 3e biermusketier, goede vriend Michiel het gezelschap compleet! De ene een overtuigde hophead de andere wat meer van de git-zwarte stouts.. maar met stevige barley wines weten ze alle drie wel raad! Een breed aanbod van stijlen en daar houden we in Helmond natuurlijk wel van! Wat ooit begon als een jaarlijkse brouwwedstrijd binnen de vriendengroep is na 2018 flink uit de hand gelopen en Brouwerij Lost heeft een serieuze mooie line up aan bieren weten te brouwen in de afgelopen jaren!

Leuk dat jullie erbij zijn mannen, Let’s get LOST together!

Geen onbekende van Beer & Burgers natuurlijk is 100 Watt Brewery! In 2018 stonden zij ook al op ons festival, maar toen nog onder de naam Stadsbrouwerij Eindhoven. Ze hebben in die jaren niet stil gezeten. Afgelopen jaar hebben ze namelijk samen met Van Moll en Stadsbrouwerij 013  hun krachten gebundeld om samen een gloednieuwe brouwerij te creëren, onder de naam Lighttown Brewers. Samen bouwen en samen brouwen is het motto! Dat beloofd leuke avonturen en waarschijnlijk de nodige vette collabs!  Uiteraard behouden ze natuurlijk wel hun eigen karakter!  Gooi de bus maar goed vol lekkere bieren 25 mei want het is maar een klein eindje vanuit Eindje!

Kommie uit Rotterdam dan? Jazeker! ROTT. Brouwers uit 010 ontwikkelen bieren voor mensen om te genieten van het leven en het moment. De focus ligt op het brouwen van moderne en stoere bieren, met name naar Engels en Amerikaans voorbeeld. Ze experimenteren graag, maar de kwaliteit en de doordrinkbaarheid van het bier worden niet uit het oog verloren. Het resultaat is steeds weer verrassende en smaakvolle bieren. En daar hourden wij wel van in Helmond! Ja toch, niettan?

Brouwerij Holevoort zag in 2017 pas het levenslicht en waren al eerder bij ons te gast 5 jaar geleden.. En stilzitten dat kunnen ze niet in Bakel! Hop van eigen plantage, gerst van eigen bodem en loepzuiver water uit eigen bron maakt de bieren van Holevoort uniek! Met hun vat-gelagerde specials kunnen we wel spreken van ‘het spektakel van Bakel’. Erg gezellig dat jullie er weer bij zijn dit jaar! Vanuit Bakel is het overigens prima te doen op de fiets naar Helmond, dus hop hop op je tweewieler (of driewieler als dat veiliger is), je favoriete brouwerij achterna en kom lekker naar Beer & Burgers Spring edition! 

In België hebben ze de honing uit de schappen gehaald…. Er zat een BIJsmaak aan! Sorry voor deze mop met baard. Over baarden gesproken: 25 mei is ook Mederij Marcus erBIJ!
In de Noorse mythologie is Mede de godendrank die bij Odin kennis en wijsheid doet opborrelen. Zijn geest gist erdoor en begint te werken. Maar dat is eigenlijk BIJzaak, want het is vooral heel erg lekker! Mark heeft het getroffen met zijn schoonmoeder (hij wel) en brouwt daarom samen met haar ook hele gave honingbieren van hun eigen bijenvolk (MEDEwerkers). Dus kom proosten als een Viking!

Una cerveza por favor! Hopheads opgelet! Jakobsland Brewer is een microbrouwerij uit Santiago de Compostela in Noord-West Spanje. Sinds 2016 brouwen ze heerlijke speciaal bieren. De meeste zijn Limited Editions. Focus ligt op IPA bieren. Neipas, North Westcoast IPA’s, gewone IPA’s en Session IPA’s. In de koude maanden van het jaar brouwen ze ook heerlijke Stoutbieren. Er wordt nooit bezuinigd op de (vaak experimentele) hopsoorten door deze brouwer! Nos gusta mucho!

 

Binnenkort maken we meer namen bekend! Volg ons op FACEBOOK om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen!