AANWEZIGE BROUWERS

Onderstaande brouwers waren reeds bevestigd voordat de Corona uitbraak roet in het eten kwam strooien. We zullen zoveel mogelijk ons best doen om te zien of ze 21 Mei 2022 ook van de partij kunnen zijn. Het kan dus zijn dat er nog wijzigingen plaats vinden hieronder. Sowieso zullen we nog enkele brouwers aan het rijtje gaan toevoegen!

Van Moll Craft Beer uit Eindhoven zijn naast hun heerlijke bieren natuurlijk ook bekend van hun gezellige Brew Pup en festival in Eindhoven! Wij zijn erg enthousiast dat deze drukke brouwer volgend jaar een plekje in zijn agenda heeft vrijgemaakt om met een hoop lekkers naar Helmond te komen 21 Mei! 

De 2e uit de line up die we mogen verklappen is Brouwerij Willem Zuyd uit Beek en Donk. Als New Kid on the Block doen zij het helemaal anders dan de meeste brouwers. Door vrienden, voor vrienden is hun motto. Ze hebben vorige week zelfs nog vrienden gemaakt met Peer Swinkels. Gewapend met een paar flessen ‘ondeugd’ en een gepe(e)rsonaliseerd Polo Shirt zijn dit brouwers-trio vrienden gaan maken bij Bavaria. Geen probleem met zulke lekkere bieren! Tof dat ze erbij zijn!

Ken je de legende van Brouwerij De Blauwe IJsbeer? Die begint ergens in het huis van Willem Barentsz op Nova Zembla. In 1871 werd daar een recept voor bier gevonden geschreven op de pels van een ijsbeer. In 2012 verfijnde een Hollandse ijsberenfamilie dit recept en de ‘Weijsbeer’ was geboren. Goed verhaal toch? Oh ja niet te vergeten… Ze maken ook kei lekker bier 

Brouwerij Stijl uit Almere! Deze Brouwfamilie heeft ons al laten weten dat ze met hun Brabantse roots graag op de veerboot stappen voor een tochtje naar het zuiden! Met een eigen hop-tuin en lokaal verbouwde (biologische) Flevo-mout, brouwen ze stijlvolle bieren met een twist. Daarnaast experimenteren ze er vaak op los in hun Bierlab waar niets te gek is en regelmatig redelijk extreme bieren in kleine oplages worden uitgebracht. Wij zijn erg benieuwd naar wat ze allemaal meenemen naar Helmond!

Er waren eens 4 bier-liefhebbende vrienden uit Zuid Holland die samen een biertje gingen brouwen in een achtertuin…… Nee dit is niet het begin van een flauwe mop, maar het simpele verhaal van het ontstaan van HappyFace Beers in 2017. Deze mannen houden wel van een stukje stevige muziek (het liefst van vinyl of live) en dat proef je ook in hun brute bieren. Geen hippe fratsen maar BadAss Brewing!

Witte gij wat unne Megense Duvel is?” Nou… Da is unne MUIFEL! En daar is de naam van de Muifelbrouwerij geboren! Inmiddels jaren later, zijn ze alweer een poos uit de kluiten aan het groeien in Oss. Verschillende prijzen wisten zij in de wacht te slepen afgelopen jaren!

Brouwerij Poesiat & Kater is gevestigd in een schitterend laat 19e eeuws pand in Amsterdam-Oost. In hun brouwerij/ proeflokaal worden hun speciaalbieren recht voor je neus gebrouwen. Ook kun je heerlijk foodpairen dankzij hun uitgebreide kaart vol hapjes, plankjes of complete maaltijden. De brouwer brouwt naast hun hippe bieren ook nog de traditionele ‘van Vollenhoven’ bieren waarvan de recepten soms al eeuwen oud zijn.

Binnenkort meer brouwers! Volg ons op Facebook voor de laatste ontwikkelingen!