BROUWERS

In 2022 waren de onderstaande brouwers aanwezig! Volg ons op Facebook voor de laatste ontwikkelingen!

Wat men ver haalt is lekker!? De Deftige Aap bewijst dat het ook kei lekker en kei dicht bij kan zijn! Want deze Hellemondse (stads) brouwerij kan in principe letterlijk zijn vaatjes vanuit de brouwerij het festivalterrein op rollen! Dat gaan ze overigens niet doen want al dat gesjouw is slecht voor dun Hellemondse rug! Maar als er tijdens de pandemie iemand heeft laten zien een brede rug te hebben, dan is dat de Deftige Aap wel! Daarom trappen we ook graag af met deze brouwer en zijn we apetrots dat ze er bij zijn! #helmond #bierfestival #hetmagweer

Dikke Lull 3 bier? Veel meer zelfs. Alléén al van de Tripa (IPA op basis van een Tripel) hebben ze al meer dan 3 varianten. Ieder gedryphopped met een andere hopsoort. Los van alle lullige woordgrapjes die we kunnen bedenken over Brouwerij De Grieze uit het Limburgse Lull, maken ze vooral griezelig lekkere bieren! Wij zijn nieuwsgierig wat ze allemaal mee naar Helmond nemen. Het is een kwestie van geduld.. dat heel Brabant hierover Lullt!

Big Belly Brewing Company “The good old days are now” volgens deze 3 bier-musketiers uit Breedje Da! Wij hebben ze leren kennen tijdens ons MarktHopper festival vorig jaar. Daar vielen ze zo goed in de smaak bij het publiek, dat we ze gevraagd hebben nogmaals naar Helmond te komen! Dus mocht je ze gemist hebben de vorige keer? Of juist niet genoeg van ze kunnen krijgen? Dan bof je, want 21 mei zijn ze ook van de partij!

Brouwerij Willem Zuyd Doet het anders! Vanuit een boerenschuur aan de Zuid Willemsvaart in Beek en Donk brouwen deze vrienden steeds nieuwe recepten op hun zelfgebouwde brouwinstallatie. Na (uitgebreide) proefsessies worden de lekkerste resultaten ‘gekroond’ om ze met ons te delen. En wees gerust, het water komt uit een lokale bron… niet uit ‘de knoal’ 😉 Door vrienden voor vrienden!

https://www.muifelbrouwerij.nl/Witte gij wat unne Megense Duvel is?” Nou… Da is unne MUIFEL! En daar is de naam van de Muifelbrouwerij geboren! Inmiddels jaren later, zijn ze flink uit de kluiten aan het groeien in de gemeente Oss. Verschillende prijzen wisten zij in de wacht te slepen in de afgelopen jaren, In 2020 zouden zij ook al van de partij zijn alléén toen kwam er iets tussen (Oja, een 2jarige pandemie). Maar…. van uitstel komt geen afstel!

BUTTON_LOC

LOC Brewery is geen onbekende voor Beer Burgers & Two Smoking Barrels. Het eerste jaar waren zij er namelijk ook bij. Ondanks dat het toen ouwe wijven regende, liepen zij enthousiast met paraplu’s rond om de toestromende proevers droog te houden. Hun bieren vielen zo in de smaak dat zij al voor het einde helemaal uitverkocht waren! Zelfs de band die speelde bleef tussen podium en hun bar pendelen. Nog een extra kans om te proeven van deze heerlijke bieren uit Tilburg! Leuk dat jullie er weer bij zijn op ons Jubileum!

De ervaren bierdrinkert hoef ik vast niet uit liggen te lopen leggen dat deze brouwert ‘het lekkerste Rotterdamse bier van de wereld’ maakt! Gedurfde recepten zorgen voor uitgesproken bieren! met hun ‘blik op de toekomst’ stoppen ze hun lekkers in 100% recycled aluminium blikken. Tevens maken licht en zuurstof nog weinig kans om je bier te bereiken! So yes they CAN! Ja toch niet dan?!

Cascade, Centennial, Columbus, Chinook, Citra… Hebben we je aandacht? Allemaal Hopsoorten die beginnen met een C. Bij Brouwerij CC begonnen ze ooit met het brouwen van een Weizen (naar een recept van Pierre Celis van Hoegaarden) maar dan boordevol fris en fruitige C-hops! in het Arnhemse CASPAR werd deze Pale Wheat Ale al snel een CC’tje genoemd. Met Dennis Kort van Oldskool Brewery achter de brouwketel weten we dan ook ‘dat het goed zit’ en zijn we erg benieuwd naar de gave bieren die hij mee gaat brengen 21 Mei!

Hoppakee! Nog een brouwer op het programma! KraftBier uit Tilburg is ook een oude bekende van ons festival. In 2019 waren zij ook al van de partij en mochten we kennis maken met hun lekkere bieren die allemaal een gezellige Brabantse naam dragen. Niet alléén op, maar ook voor en achter de tap was het één en al gemoedelijkheid! In de afgelopen 3 jaar hebben zij heel wat bieren aan hun assortiment toe weten te voegen. Eens zien wat 013 deze keer mee naar 0492 brengt!

Met gepaste trots mogen we Dogma Brewery toevoegen aan onze Line up! Helemaal vanuit Belgrado (Servië) komen deze hopheads hun heerlijke bieren tappen! “In hop we trust” is de slogan… en daar is geen woord van gelogen! Zij ‘verbruikten’ reeds 15 ton hop (op 3.000.000 blikjes), Dus voor alle liefhebbers van zomerse dorstlessers! Dé Craftbier sensatie uit Servië bij ons op het festival!